MÜHENDİSLİK KULÜBÜ
Çağımızda üniversiteler, bilim ve teknoloji üretim işlemlerini sürdürmenin yanı sıra öğrencilerin bireysel gelişimine katkıda bulunmayı da ilke edinmektedirler. Bu nedenle, günümüz üniversitelerinde, akademik çalışmaların yanısıra sosyal ve kültürel alanlarla ilgili etkinlikler de hayat bulmaktadır. Bu durumun iyi bir örneği ise öğrenci kulüpleridir. Önemi her geçen gün artan bu kulüpler, üyelerine mesleki ve akademik katkıda bulunmakla beraber, onların hoşça vakit geçirmelerini sağlayan bir yapıya sahip olabilmektedir.
1998 yılında kurulan Galatasaray Üniversitesi Mühendislik Kulübü, her iki alanda da üyelerine katkıda bulunmayı kendine misyon edinmiştir. Bu amaç doğrultusunda toplantılar, eğitim seminerleri, teknik geziler, paneller, sempozyumlar düzenleyerek üyelerinin akademik ve mesleki gelişimine olanak tanımayı planlarken, sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif aktivitelerde de bulunarak hem üyelerinin boş vakitlerini iyi değerlendirme fırsatı sunmak hem de bölüm içindeki birliktelik duygularını ve iletişimi güçlendirmek istemektedir.
Gerek akademik, gerekse sosyal açıdan katılımcı öğrencilere çok güzel deneyimler kazandıran ve Türkiye'nin en büyük öğrenci organizasyonlarından biri olan TEMÖB'e ev sahipliği yapmak, Mühendislik Kulübü için misyonu doğrultusunda çok büyük bir adımdır. Türkiye'de endüstri mühendisliği eğitimi alan öğrencilerin bir araya gelmesini sağlayan bir organizasyonun 14.sünün ev sahibi olarak;
· Türkiye'deki en kapsamlı öğrenci organizasyonlarından birini gerçekleştirmek,
· Endüstri mühendisliği öğrencilerinin eğitimlerine değişik bir boyut kazandırmak,
· Güncel konularda çeşitli inceleme teknikleri kullanarak geleceğin endüstri mühendislerinin güncel teknik uygulamalarla öğrenimlerine katkıda bulunmak,
· İş dünyasından aktif katılım sağlayarak "Üniversite - Sanayi" işbirliğine katkıda bulunmak,
· Üniversitemizin Türkiye çapında tanıtımını yapmak,
· Bölüm öğrencileri arasındaki arkadaşlığı ve takım ruhunu büyük bir organizasyona imza atmalarını sağlayarak arttırmak,
· Kulübümüzün etkinliklerine değişik bir boyut getirerek büyümesini sağlamak,
· Kulübümüzün organizasyon deneyimini arttırmak,
· Üniversitemizin uluslararası endüstri mühendisliği organizasyonlarına üyeliği için yol açmak amacındayız.
GALATASARAY ÜNİVERSİTESİ
Galatasaray eğitim kurumlarının son halkasını oluşturan ve bir devlet üniversitesi olan Galatasaray Üniversitesi, 1994 yılından beri HUKUK, İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER (İktisat, İşletme, Kamu Yönetimi, Uluslararası İlişkiler), İLETİŞİM, FEN-EDEBİYAT (Felsefe ve Sosyoloji), MÜHENDİSLİK VE TEKNOLOJİ (Endüstri ve Bilgisayar) Fakülteleri ile çağımıza damgasını vuran değişik alanlarda eğitim olanakları sunuyor. Galatasaray Üniversitesi, Fransız Devletiyle imzalanmış olan anlaşma gereğince özel statüye sahiptir ve Türk ve Fransız devletlerinin yanında Galatasaray Eğitim Vakfı'nın desteğini almaktadır. Bu özelliğine karşın üniversitemiz, YÖK'ün tüm devlet üniversiteleri için belirlediği harç yönetmeliğine tabidir.
Galatasaray Üniversitesi'nde eğitim dilimiz Fransızca'dır. Ancak, tek bir yabancı dil bilmenin çağımızda yetersiz kaldığının ve İngilizcenin öneminin bilincinde olarak Galatasaray Üniversitesi, zorunlu İngilizce eğitimi yanında, bu dilden muaf olacak seviyedeki öğrencilere üçüncü bir yabancı dil öğrenme olanağı sunuyor.
Üniversitemiz, öğrencilerinin yarısını ÖSYS, diğer yarısını ise frankofon lise öğrencileri için düzenlenen iç sınavla seçiyor. Şu anda üniversitemiz toplam 1886 öğrenciye İngilizce ve Fransızca dillerinde eğitim vermektedir. Üniversitemiz, bugüne kadar 5 dönem mezun vermiş, bu yıl 6.dönem mezunlarını verecek olmanın heyecanını taşımaktadır. ÖSYS yoluyla gelen öğrenciler Fransızca yeterlik sınavını geçemedikleri takdirde ilk yıl Fransızca hazırlık sınıfında bu dili öğreniyorlar. Galatasaray Üniversitesi'nde verilen eğitimin amacı gençleri diploma sahibi yapmak değil, onların yeteneklerini ve yaratıcılığını geliştirecek düşünce tarzını vermektir. Bu amaçla oluşturulan İleri Fransızca ve Sosyal Bilimlere Giriş sınıfı, sosyal bilimler alanını seçmiş tüm öğrencilere Fransızcayı geliştirmenin yanında, gelecekte aktif ve bağımsız olmaya yarayacak bilgiyi edinme ve kullanma yöntemlerini öğretmeyi hedefliyor.
|